dimarts, 17 de juny del 2014

RECUPEREM LA MOIXINA

ESCOLES VERDES DE LA GARROTXA 

Activitat participativa de millora del medi natural de la Moixina. 

Els recs que recondueixen l'aigua de les diverses fonts dels paratges de la Moixina constitueixen un dels hàbitats de més interès del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es tracta d'ambients aquàtics d'aigües ràpides i fredes, molt rars a la Garrotxa i a Catalunya i on viuen alguns organismes (plantes i animals) amenaçats i alguns d'ells protegits. Alguns d'aquests recs han patit en algun moment un abocament que ha canviat dràsticament l'ecosistema, de manera que plantes com els créixens han aparegut i crescut desproporcionadament, tot parant la velocitat de l'aigua i fent que la radiació solar escalfi l'aigua. Aquests canvis en l'ecosistema han afectat les espècies protegides i des del Parc Natural es fan actuacions d'eradicació controlada de créixens per tornar a la normalitat de l'ecosistema. 

L'activitat que hem fet els alumnes d'escoles verdes de primària de l'Escola Pia, ha consistit en arrencar plantes de créixens dels recs i dipositar-los al marge per assecar-los i, posteriorment, retirar-los a la planta de compostatge. Aquesta acció ens permetrà anar recuperant aquest entorn aquàtic i, per tant, garantir la supervivència d’aquestes plantes i animals amenaçades. 

Aquesta activitat l'organitzava l'Institut Municipal d'Educació d'Olot amb el suport dels tècnics del Parc Natural de la Zona Volcància de la Garrotxa i de TOSCA.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada