divendres, 3 de juny del 2016

5 DE JUNY: DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

5 Juny – El Medi Ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient (DMMA), que se celebra cada any el 5 de juny, és el principal mitjà que fa servir l’ONU per posar en marxa campanyes d’acció i de sensibilització a favor de la defensa del medi ambient. També pot ser un dia per fer accions, individuals o col·lectives, que ajudin a preservar el nostre planeta blau i verd.


10 PUNTS QUE ENS FAN PENSAR:
Algunes dades que ens ajudaran a conèixer millor l’abast del problema:
  • A nivell global:
  1. L’any 2050, si continuem consumint al mateix ritme i una població mundial que arribarà als 9,6 mil milions, necessitaríem tres planetes per mantenir els nostres actuals ritmes de consum.
  2. Més de mil milions de persones encara no tenen accés a l’aigua potable, tenint en compte que solament el 3% de l’aigua de la terra és potable.
  3. Malgrat els avenços tecnològics, el consum d’energia per part dels països rics continuarà creixent un 35% al 2020.
  4. Al 2002 els països rics disposaven de 550 milions de vehicles (75% d’ús particular), al 2020 hauran augmentat un 32%. El transport aeri, durant el mateix període, es va triplicar.
  5. Segons dades del 2013, solament una cinquena part de l’energia produïda provenia d’energies renovables.
  6. Cada any es malbaraten 1.3 milions de tones d’aliments. El sector alimentari és responsable del 30% del consum global d’energia i produeix el 22% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.
  7. L’acumulació de gel al mar Àrtic s’ha reduït en més del 40% des de finals dels anys 70 del segle passat.
  8. A Espanya i Catalunya:
    1. S’espera una pujada del nivell del mar d’entre 10 i 68 cm a finals de segle. Les inundacions afectaran els deltes de l’Ebre, Llobregat, el Mar Menor i Doñana.
    2. Des de 1984 fins l’any 2000 s’ha perdut un 85% de la superfície glacial dels Pirineus. Solament queden 300 hectàrees de neus perpètues.

PER REFLEXIONAR, MIRA'T EL VÍDEO


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada