dimarts, 17 de gener del 2017

FAMÍLIES: STOP AL MALBARATAMENT ALIMENTARI

Davant del problema del malbaratament alimentari, els alumnes d'escoles verdes creiem que cal donar a conèixer aquest fet, les seves causes i conseqüències, així com tot el que els consumidors podem fer per reduir-lo.

Els motius que fan que cada dia llencem més menjar són: 


Les conseqüències que té el malbaratament són: 

- Ambientals: Una de les principals conseqüències és la generació de residus, la gestió dels quals implica nombrosos impactes sobre el medi.

Socials: Malbaratar aliments té implicacions sobre la pobresa.

Econòmiques: El malbaratament d’aliments també té conseqüències econòmiques a nivell domèstic, ja que implica comprar més menjar del que realment necessitem. S’estima que el cost de malbaratar aliments d’una família mitjana amb nens i nenes és de quasi 800€ anuals.


És evident doncs que el nostre model d’alimentació i consum han de canviar. 



Els alumnes d'escoles verdes estem preparant un vídeo amb recomanacions, trucs i receptes per aprofitar les sobres. Però hem de ser tots els que comencem a canviar la nostra manera de fer. 


1 comentari:

  1. Quina entrada més interessant.
    La veritat és que fa temps que estic amoinada per aquest tema i a casa ja fa un quan temps, vam començar per identificar quins són els aliments bàsics per a una dieta rica i variada d'aquesta manera comprem només allò que realment necessitem. També vam "catalogar" els productes del rebost i la nevera... Vam fer una llista dels aliments que hi tenim, data en la que entren al rebost i quantitat d'aquell producte. Després el vam ordenar: a darrera de tot els prodctes amb la data de caducitat més llarga i a davant de tot els de data mes curta. Sempre que se'ns acaba una existència, en comprem una altra fixant-nos molt amb les dates de caducitat.
    Sobre l'aprofitament, ens hem convertit en uns fans incondicionals de les "receptes de la iaia". Abans els àvies cuinaven amb el que tenien a casa, amb les sobres d'altres àpats i realment és moooolt interssant. El dia que fem verdura per dinar, per sopar mengem sopa amb el caldo de la verdura, i el dia que sobra una mica de vedella amb bolets, l'endemà fem un arròs amb les sobres.... I com això mil coses.
    I sense adornar-te'n no només estalvies sino que no es malbarata el menjar, que hi a molta gent a qui li manca.

    ResponElimina