dilluns, 16 de març del 2020

#JOEMQUEDOACASA



Hola, 
Des del Bolc d'Escoles Verdes us recordem un article que ja vam publicat fa un any on us proposàvem un llistat de 10 pel·lícules de temàtica ambiental. 

#Joemquedoacasa
#L'escolaacasa



Vinga, preneu nota! 


1. Lorax: Com parlar de medi ambient amb els més petits? Aquesta pel·lícula d'animació és una genial proposta per començar. En Lorax té com a missió protegir als arbres. 



2. Wall-E: Planteja certes preguntes a l'espectador sobre la sostenibilitat de l'espècie humana al planeta Terra. 


3. La princesa Mononoke

Mononoke, una princesa guerrera lluita entre els guardians sobrenaturals d'un bosc i els humans que necessiten amb cobdícia els seus recursos. 



4. Avatar: Un clar missatge entre línies sobre la importància de conservar i protegir el nostre entorn. No te la perdis! 





5. Baraka: Un documental rodat en 24 països diferents, que el seu objectiu és captar les glòries i calamitats que la naturalesa i l'home han portat al planeta. 





6. Erin Brockovich: Narra la història real de Erin Brockovich, una dona que a principis dels noranta va posar de manifest les estratègies d'ocultació de riscos ambientals dutes a terme per una de les companyies energètiques més importants d'EUA. Una pel·lícula per a tots els públics. 






7. Planeta lliure (La belle Verte): Una gran desconeguda, però que pot plantejar un interessant debat sobre si la nostra relació amb el planeta (i amb nosaltres mateixos) és la correcta o no, i fent que sorgeixin moltes preguntes que indueixen a la reflexió. No recomanada per a menors de 7 anys. 




8. Goril·les en la boira: Donen Fossey és una naturalista nord-americana que va dedicar la seva vida a defensar els goril·les dels caçadors que els massacraven. 

9. Comprar, tirar, comprar
Vols conèixer l'origen dels actuals hàbits de consum als països enriquits i els residus que generen i les seves conseqüències al planeta? Un documental imprescindible per conèixer el concepte de “obsolescència programada”, una denúncia al control de les grans empreses sobre la durabilitat dels productes que venen. 





10. La història de les coses (Story of stuff): Es tracta d'una breu proposta (un documental de 20 minutos) en el qual s'explica de manera senzilla i didàctica l'impacte del sistema de producció de béns de consum, un dels principals causants de la crisi ecològica mundial.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada